26 września br. Caritas Diecezji Legnickiej rozpoczęła kolejną edycję Programu Operacyjnego Pomoc Żywnościowa 2014 – 2020, Podprogram 2018, która potrwa do czerwca 2019 roku.
W ramach programu do 7,5 tysiąca najbardziej potrzebujących osób w diecezji, zakwalifikowanych przez ośrodki pomocy społecznej, trafi ponad 360 ton żywności. W tym roku przekazane zostaną takie produkty jak: groszek z marchewką, fasola biała, koncentrat pomidorowy, buraczki wiórki, powidła śliwkowe, makaron jajeczny, makaron kukurydziany bezglutenowy, ryż biały, kasza gryczana, herbatniki maślane, mleko UHT, ser podpuszczkowy dojrzewający, szynka drobiowa, szynka wieprzowa mielona, pasztet wieprzowy, kabanosy wieprzowe, filet z makreli w oleju, cukier biały, olej rzepakowy, miód nektarowy wielokwiatowy i gołąbki w sosie pomidorowym.
Więcej informacji o programie znajduje się na dole strony głównej, w zakładce Program FEAD (Edycja 2018-19).