Rozpoczął się program żywnościowy

20 grudnia br. Caritas Diecezji Legnickiej rozpoczęła kolejną edycję Programu Operacyjnego Pomoc Żywnościowa 2014 – 2020, Podprogram 2019, która potrwa do lipca 2020 roku.

W ramach programu do 7200 najbardziej potrzebujących osób w diecezji, zakwalifikowanych przez ośrodki pomocy społecznej, od stycznia do lipca 2020 r. trafi ok. 350 ton żywności. W tym roku przekazane zostaną takie produkty jak: groszek z marchewką, fasola biała, koncentrat pomidorowy, buraczki wiórki, powidła śliwkowe, makaron jajeczny, makaron kukurydziany bezglutenowy, ryż biały, kasza gryczana, herbatniki maślane, mleko UHT, ser podpuszczkowy dojrzewający, szynka drobiowa, szynka wieprzowa mielona, pasztet wieprzowy, filet z makreli w oleju, cukier biały, olej rzepakowy, gołąbki w sosie pomidorowym i sok jabłkowy.

Więcej informacji o programie znajduje się na dole strony głównej, w zakładce: Program FEAD (Edycja 2019-20) i na plakacie poniżej.

Kliknij tu aby uzyskać więcej informacji o programie